Зимен университет Боровец е разположен на 1300 м надморска височина върху северните склонове на Рила планина, в самото подножие на връх Мусала.

Боровец е най-големият планински курорт в България. Той е лесно достъпен от цялата страна и е само на 70 км от София и на 120 км от Пловдив.Поразяващи зимни пейзажи, слънце и разбира се разнообразие от ски писти – 24 на брой с обща дължина 58 км.

Пистите са с различна трудност и натовареност като са подходящи както за начинаещи, така и за напреднали и експерти. Групират се в 3 района:
Ситняково – Мартинови бараки, Маркуджик и Ястребец. Боровец е два пъти домакин на състезания за Световната купа в алпийски стил. След края на деня курортът продължава да е оживен благодарение на създадените условия за нощно каране и многобройните уютни таверни и барове.

Боровец е предизвикателство и любимо място за сноубордистите, на които предлага различни по сложност и натовареност терени. Бъдете готови за зимни емоции и една незабравима ваканция в Рила. Курортът е подготвил и поредица от уникални приключения, които ще зарадват всички посетители на курорта и ще накарат кръвта им да закипи, въпреки студените температури. 

 

 

Организатор

Студент на годината

Летен университет

Младежка медия

НПСС