ЗИМЕН УВИВЕРСИТЕТ '2017

АКАДЕМИЯ '2017 - ОБУЧЕНИЯ

 

Даниел Вълчев 13 Март 2017 година, 13:00 часа в зала "Захарий Зограф" на хотел "Рила", к.к. Боровец.
Представяме Ви Проф. Даниел Вълчев.
Даниел Вълчев е виден юрист, адвокат и политик, който бива Министър на образованието и науката в периода 2005 -2009 година. Също така професор по обща теория на правото и обща теория на държавата в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Получава своето образования в Юридически факултет на Софийски университет, Международния институт за публична администрация в Париж и Военния колеж на Нато в Рим. Проф. Вълчев е член на Софийска адвокатска колегия, почетен доктор на Университета "Сока" в Токио и почетен професор на Шанхайския университет.
От друга страна, е активен участник и в обществения живот на страната.
Пише проза и продуцира в кино индустрията. Занимава се и с бойните изкуства като притежава черен колан 3-ти дан по киокушинкай (вид карате).
Анна Недялкова
14 Март 2017 година, 14:00 часа в зала "Захарий Зограф" на хотел "Рила", к.к. Боровец.
Представяме Ви Проф. доктор на икономическите науки Анна Недялкова.
Дългогодишен Ректор, а в момента Президент на ВСУ “Черноризец Храбър". Учен и изследовател в областта на глобализацията на икономиката и развитието с над 120 публикации в страната и чужбина. Член на Европейската асоциация на университетите, на Европейския клуб на ректорите и още много други международни организации и сдружения, обединяващи учени и експерти в областта на икономиката, социалното развитие и образованието.
Проф. Недялкова ще изнесе презентация и публична дискусия на тема: "Образованието в глобален контекст". В рамките на дискусията ще имате възможност да зададете въпросите си към един експерт и мениджър, доказал се не само в България, но и в Европа.

Стоянов 15 Март 2017 година, 14:00 часа в зала "Захарий Зограф" на хотел "Рила", к.к. Боровец.
Публична лекция на г-н Красимир Стоянов.
Дългогодишен ръководител на Планинска спасителна служба (ПСС) гр. София. Реализирал е редица спускания със ски по екстремни терени вр. Маккинли (6 533 м), вр. Ленин (7 134 м) и др.
Един от малкото специалисти у нас по хеликоптерно спасяване, лавинна безопасност и създател на екстремните ски у нас. Преподавател в Нов български университет по „Туризъм”, консултант по въпроси свързани със спасителни акции в планината, обучител по лавинна безопасност.
Красимир Стоянов ще изнесе лекция – презентация на тема:
"Безопасността в планината през зимата. Какво трябва да знаем, ако практикуваме зимни спортове или сме само туристи?"

Даниела Дашева 15 Март 2017 година, 15:00 часа в зала "Захарий Зограф" на хотел "Рила", к.к. Боровец.
Представяме Ви Проф. Даниела Дашева - Министър на младежта и спорта.
Проф. Дашева е специалист по теория на спорта и спортната тренировка в НСА. Заместник-ректор е по международната дейност и европейската интеграция в НСА от 2008-2012 г. и след това по международната, научната и проектната дейност 2012-2016 г. Член е на Европейска мрежа за спортни науки, член е на Борда на директорите на Европейския съвет за спортна наука и физическо образование (ICSSPE), национален делегат в Международната федерация за физическо образование (FIEP). Член на Комисията по олимпийска подготовка към БОК. Назначена е за служебен министър на младежта и спорта на 27.01.2017 г. с указ на президента Румен Радев.
Проф. Даниела Дашева ще участва в дискусия със студентите на тема: Студентският спорт в България - предизвикателство и държавна политика.
Денков
15 Март 2017 година, 18:00 часа в зала "Захарий Зограф" на хотел "Рила", к.к. Боровец.
В рамките на Академията ще бъде проведена среща с Министъра на образованието и науката - Проф. Николай Денков, с когото ще бъдат обсъдени важни въпроси в сферата на висшето образование.

 
 
 
 
 
 
 

Организатор

Студент на годината

Летен университет

Младежка медия

НПСС

Спорт Тото